sunnuntai 15. tammikuuta 2012

Morso sairastaa :s

Morson kunto romahti tuossa pari päivää sitten aivan äkisti.  Elikkäsiis kävin antamassa hamsuille ruokaa ja Morso siinä istuskeli ja sit aloin tarkemmin kattoa sitä ku näytti nii oudolta niin molempien korvien edessä n. 0,5cmx0,5cm kokoinen karvaton verinen/rupinen kohta. Ja sitten "kainaloissa" olevat karvattomat ihokohdat menneet todella hurjaan kuntoon ja jokin pattikin(?) siellä näytti olevan :s Tarkemmin kun tutkin niin selästä löytyi kaksi rupea ja mahasta yksi. Ja noi kainalot siis myöhemmin katsottuna todella hurjassa kunnossa ja verestävät. Mahdolliset oireet ovat siis alkaneet luultavasti noina karvattomina kainaloina, eli hamsteri olisi raapinut itseään jo pidemmän ajan?


Kuva otettu 16.9.2011 jolloin huomasin nuo karvattomat kohdat kainaloissa.

No, soitin sitten torstaina eläinlääkäriin, jossa sanottiin etteivät he mielellään hamsua tutkisi koska se tulisi niin kalliiksi ja eläinkaupassahan hamsteri maksaa vain 15e. Siihen sitten kysyin että eivätkö voisi edes jotain lääkettä määrätä, koska itse epäilin että kyseessä sikaripunkki. No lääkkeeksi saatiin Advocate ja nyt on ensimmäinen tippa laitettu (laitetaan siis tippa hamsterin niskaan kerran viikossa) eikä ainakaan Morson kunto ole mennyt huonommaksi, eli voi olla että tämä auttaa. Pitänee kyllä seurata tilannetta vielä ja toivoa että pikkuinen paranee. 

Eilen sain taas kokea kauhunhetkiä kun menin antamaan hamstereille ruokaa, tällä kertaan Stephanien häkin kattoluukku oli auki eikä tyttöä näkynyt missään. No onneksi juoksutin joskus Tofua huoneessani ja tiesin mihin se aina meni piiloon, elikkä yhden helposti siirettävän kirjahyllyn tääkse. Sieltä sitten aloin Stephaa etsimään ja löytyikin heti. Karkulainen katseli minua vähän aikaa ja kun ojensin käteni sitä kohti niin melkeinpä juoksi suoraan syliin. Vielä on mysteeri että olinko itse jättänyt luukun auki, avannut sen unissani vai oliko Stephanie osannut avata sen itse. Luukku on kuitenkin lukittu nyt niin, että sitä ei saa auki niin helposti (siinä on sellanen klipsi tai sellanen) ja itse en koskaan sitä luukkua käytä ku on just jonku riippumaton yläpuolella et en saa sitä kautta kättäni kunnol sisälle häkkiin. 

Aslakista on tullut todella kultapoju ♥ On nykyään kädellä todella nätisti ja antaa ottaa itsensä dunasta käteen ilman mitään ongelmia, pakoonjuoksemisia tai puremista. Isla taas on jo 4kk 2vk vanha, eli parin viikon päästä se on tarpeeksi iäkäs astutukseen, maltan tuskin odottaa että millaisia poikasia tulee jos astutus onnistuu :) Ja jos Onni miehekkeenä niin kai sen on onnistuttava? heheh :)

1 kommentti:

  1. Talvikollani Lunalla tuli kanssa kaljut kainalot, ja niiden iho verestikin jo oikein. Vein sen sitten eläinlääkärille joka uskoi sen johtuvan allergisesta reaktiosta. Lääkäri antoi piikin tulehdusta lievittävää ainetta Lunan ihon alle ja käski puhdistamaan kainaloita kolmesti päivässä vetyperoksidi liuoksella.

    Kaljujen kohtien ihon punoitus rauhoittui parissa päivässä ja nyt karvatkin on kasvaneet takaisin paikalleen :)

    Jos ei kysessä olekkaan sikaripunkki vaan samanlainen allerginen reaktio kuin Lunalla? Toivottavasti Morso paranee pian! :)

    VastaaPoista