torstai 23. helmikuuta 2012

Hamsteripiparien teko-ohje! :>

Eli multa kyseltii et miten mä oon tehny noita pipareita, jotka ovat siis palkintona tossa kuvakilpailussa. Ja kuvia on muuten tullut, kiitos niistä :) Mut niitä olis myös kiva saada lisää, joten kaikki osallistumaan! Ohjeet löytyy edellisestä postauksesta.

Hamsteripiparit
elikkä rapeat keksit hamstereille.

Aineksina voi käyttää melkein mitä vain, mikä hamsterille maistuu (raasteet, siemenet, herkut, pähkinät). Tämänkertaisiin kekseihin tuli kuitenkin tälläinen sisältö:


- Porkkanaraastetta
- Manteleita
- Erilaisia pähkinöitä
- Pari voileipäkeksin palasta
- 4-viljan hiutaleita
- Kuivattuja banaaneita
- Kuivattuja lehtiä (nokkosta, voikukkaa, villivadelmaa, tms. mul oli tällänen pussi ja päätin käyttää sen loppuun ku se on tos jo melkee vuoden ollu)


Tässä vaiheessa voit laittaa uunin lämpenemään 200 asteeseen. Seuraavaksi lisää joukkoon vettä ja vehnäjauhoja niin kauan kunnes saat aikaan taikinaa. Taikinan ei tarvitse olla niin kiinteää, että sitä voisi kaulita, mutta kuitenkin sellasta mikä pysyy kasassa.


Sitten nostele kahden lusikan avulla tollasia pieniä kasoje pellille, ja levitä ne sitten mahdollisimman ohuiksi. Mitä ohuemmaksi saat kasat, sitä rapeampia kekseistä tulee. Laita keksit uuniin ja anna niiden olla siellä 10-20 minuuttia niiden paksuudesta riippuen, itse annoin omien keksieni olla uunissa 15min. Jos keksit jäävät pehmeiksi uunissa olon jälkeen, niin anna niiden olla huoneenlämmössä pari päivää, niin ne kovettuvat.


Tadaa valmiita keksejä! Noista mun kekseistä tuli vähän paksuja, mut kyllä ne siitä kovettuu :) Annoin Aslakille, kun se oli tuossa hereillä, yhden jo jäähtyneen keksin ja ainakin sille kelpasi. Miten teidän keksinne onnistuivat? :)

9 kommenttia:

 1. Kiitos tästä! Täytyy tosiaan kokeilla heti kun kerkiää ja ainekset on hankittu. :)

  VastaaPoista
 2. Voisin kokeilla (= Monta keksiä saa antaa viikossa/monta itse olet antanut?(=

  VastaaPoista
 3. Kiva jos piditte :) kuulisin sitten mielelläni miten teidän keksit on onnistuneet :) Riina riippuu ihan siitä miten keksit maistuu, ja jos on todella rasvasia keksejä (paljon pähkinää) niin itse antaisin joku pari kertaa viikossa :> Mutta meillä esim. Isla vie noita keksejä pesäänsä ja syö sitten niistä aina välillä ja sitten Jemilläkin yksi keksi kestää todella kauan sillä robot on kuitenki niin pieniä :>

  VastaaPoista
 4. Itsekkin päätin kokeilla. Luulen et näille mun palleroille maistuu varsinkin Diivalle :'D

  VastaaPoista
 5. Mäkin koitan noita keksejä Fiinalle HETI, kun on ainekset. =) Voiko noita kuivattuja lehtiä ostaa kaupasta? :)

  VastaaPoista
 6. Täytyykin kokeilla tehä näitä joku päivä!(:

  VastaaPoista
 7. Kauanko noi säilyy?¿

  VastaaPoista
 8. Tein just omalle hamsterilleni saa nähdä miten maistuu

  VastaaPoista
 9. Pakko sanoo että maistu ja isikin meinas maistaa

  VastaaPoista