keskiviikko 7. joulukuuta 2011

Luukku 7 - Kasvatussuunnitelmia

Eipä tullut luukku vitosta - vielä. Mä en vaa saa youtubea yhteistyöhön mun kanssa ja jos se ei nyt lataa tota videoo nii pakko kai yrittää jotain muuta. Mutta, nyt ajattelin että olisi aika vastata tuohon Even kysymykseen, jonka hän siis kysyi tuolla aikaisemmin, eli:

"Olet haaveillut kasvattavasi syyrianhamstereita, mitkä olisivat jalostustavoitteesi valitsemasi värin/värien/turkkimuunnosten jne suhteen? "

Eli kyllä, näin olen haaveillut ja näillä näkymin eka poikue tulossa joskus ensivuoden helmi- tai maaliskuussa. Pitää sitten tuon "kokeilun" jälkeen katsoa että tuleeko siitä kasvatusunelmasta ikinä mitään, mutta yrittänyttä ei laiteta. Tavoitteena olisi kasvattaa (mahdollisimman standardin mukaisia) näyttelykelpoisia hamsuja jotka ovat tietenkin hyväluonteisista ja terveistä vanhemmista. Turkkimuunoksena olis pitkäkarvaisuus ja väreinä olisi seuraavia: hopeanharmaa, creme, ms. valkoinen ja luonnonvalkoinen.
   Tuossa mainitsin että piakkoin eka poikue tulossa, tarkoitus olisi siis tehdä Islalle poikue. Isla on perimältään Sgsg hopeanharmaa ja sillä on mahdollisuus kantaa cremeä. Isäehdokkaita on kaksi, tai oikeastaan vaan yksi, mutta värin puolesta kaksi. Eli joko astutan Islan pk cremellä, jolloin viimeistään saisin cremeä kantavan hopeanharmaan ja jos Isla kantaakin cremeä, saisin luonnonvalkoista. Kuitenkaan en ole löytänyt ketään tämän värin omaavaa isäehdokasta, joten toisena vaihtoehtona on oma Onnini. Onni kantaa myöskin cremeä ja tämä on varmaa (koska muuten Stephanie ei voisi olla Onnin poikanen). Tällöin, jos Isla kantaa cremeä, tulisi poikasiin mahdollisesti värejä; hopeanharmaa, creme, ms. valkoinen ja luonnovalkoinen - eli juuri nuo aikaisemmin mainitsemat värit. Onni on myös umborous, eli sitäkin sitten odotettavissa poikasille.

Olikohan tuossa tarpeeksi vastausta? Mielipiteitä mun suunnitelmista? Lisäkysymyksiä?
Tässä vielä pari kuvaa Islasta:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti